lørdag den 25. august 2012

I slutningen af august blomstrer den endeligt.. den hvide klokkeranke

 

 

 

 

 

IMG_0492IMG_0516

Jeg har ventet i måneder. Været så spændt på om den gad. Blomstre altså. Vokse vil den jo gerne, og fakstisk så ivrigt, at den nu har flettet sig sammen med den noget mere sløje klematis i den anden ende. Omkring 7 meter er den, og det utrolige er at hele herligheden komme af kun fire små stængler i en altankasse.

 

De er ikke helt nemme at spotte for andre end mig, for de sarte grønhvide blomster går i eet med løvet, som vokser tæt og hænger helt oppe under loftet. Synd at den ikke kan overleve og dermed blive endnu mere dominerende næste år hihi.  At den er så frodig har overrasket mig, og det samme har den manglende blomstring af samtlige mine tre klematisser. Den ene er seks år efterhånden og har de fem af dem blomstret villigt. De andre er nye fra i år, så der forventede jeg ikke det helt store. Den gamle er klippet ned som den skal i foråret, men nej… den har ikke været på toppen. Det har den altså ikke.

 

IMG_0349

Siden dette billede blev taget før ferien er den vokset yderligere helt hen til snoren med sten.

IMG_9660

Sammen med lyserøde blomster og tallerkensmækker står den. Men ok..  farverne er ikke helt koordineret. Det må være en ommer til næste år  Dette er den ene endevæg og i den anden ende se det sådan ud:

IMG_9661

Noget mere ydmygt.

IMG_0490

 

Det er ved at være sidst på sæsonen på altanen, men der er mange timer tilgode endnu herude. Der er fjernet døde og skimlede planter, og jeg er ved at forberede mig på at skulle pakke sommerpynten ned. Et par plastkasser fra Ikea får plads herude, og i dem kan alle pyntedimserne og hynderne så stå fint og tørt indtil foråret igen kigger frem.

 

Efter jeg fjernede de døde stedmødre og tallerkensmækkerne som var blevet lidt kedelige og lusede, ser kasserne lidt mere rodede ud. Det skyldes at jeg har fyldt dem med, hvad der nu var i potterne rundt omkring. Siden er blandt andet basilikum og flittiglise vokset rigtigt godt til.

IMG_9670

Der er ikke billeder som er helt up to date desværre. Har ikke lige haft energien. Jeg håber dog at få skrevet et par ord mere senere om altanen, når efteråret flytter ind herude. See you :-)

7 kommentarer:

 1. - sikke dog et herligt sted, så frodig og fuld af glade farver. En hel have på en altan. Wauw, - kan godt forstå du holder af at hænge ud lige netop der;-)
  Kh Dorthe

  SvarSlet
 2. Jeg kom bare lige forbi din blog.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal være så velkommen her og tak for besøget :)


   I lige måde helt bestemt.

   Slet
 3. Hihi Dorthe tusind tak :) Altanen er mit fristed og retreat især på de dage hvor jeg bare ikke kan ha verden. Jeg bruger den så meget, og døren er åben konstant derud til lige fra marts nærmest, så jeg er da lidt spændt på hvordan jeg skal undvære muligheden for at sidde ude, når det blive FOR koldt..

  SvarSlet
 4. Hej Henriette :-)
  Ihh... altså hvor det oser af hygge på din altan. Kan virkelig godt forstå du nærmest bor derude. Og hvem ved måske der er 1 - 1½ måned mere at hygge i derude.
  Både på de gode og de mindre gode dage. Det super fedt du har så smuk en plet hvor du kan lade op igen.
  Knus

  SvarSlet
 5. Tak for deling ..!

  Nice-Blog

  SvarSlet