tirsdag den 6. marts 2012

Mine frø fra Fauerflora / Lines Kolonihave

 

 

 

Line fra kolonihaven FauerFlora, har selv været en blomst over for mig i år. Hun har nemlig doneret frøposer som starthjælp til min nye altan. For det første er jeg selvfølgelig vældigt benovet og superglad over at hun sådan tænker på mig, og for det andet er det simpelthen så fine blomster, jeg har udsigt til at kunne beundre i sommer. Jeg fik lov at vælge fem poser, og har selv valgt lidt ekstra ved siden af, så der er et herligt udvalg nu.

 

Line er kolonihaveejer, og alle frøene er fra hendes egen have. Testet og udvalgt, så der er sikkerhed for at kvaliteten er i orden. Jeg syntes bestemt at I skulle kigger over til hende, hun har en fin hjemmeside med masser af information og billeder OG en webshop. Fristelser med andre ord..

 

Efterhånden har jeg alt i hus, så jeg kan komme igang med at så og forberede planter, men desværre er mit helbred ikke helt godt, så det går ikke så hurtigt som jeg gerne ville. Indtil videre er alt sat frem og gjort klart, og jeg er glad for at det kun er mig der bestemmer, for ingen anden ville sikkert synes om at det halve af stuen nu ligner et udhus. Tagrenovationen gør det nemlig ikke muligt at stå udenfor på altanen endnu, men jeg håber bestemt på at der kan blive en lille planteplads senere hen.

 

Foruden Lines frø ligger der en lille portion fra Isabella’s. Som altid har hun skønne valgmuligheder, men i år syntes jeg ikke helt om alle poserne. Nogle af dem er nemlig uden illustration udenpå, og for en amatør og IKKElatiner, er det svært at huske hvad der er i. Jeg har derfor været inde på hjemmesiden igen, for at kopiere oplysningerne ind på et dokument, og selvom det er let som ingenting irriterer det mig lidt alligevel.

Jeg skal nok senere lave en komplet planteliste, også for min egen skyld ellers kan jeg ikke huske, hvad der er hvad fra år til år, men det kender I nok ik.. :-)

 

Jeg skal heller ikke undvære georginer i år har jeg besluttet, og passende store kummer er indkøbt til formålet. Jeg har erfaret at de udemærket kan klare sig i krukker, men de giver ikke helt så meget, så i år skal den have fuld skrue med pladsen til rødder og vækst. En pakke med pæoner fra Netto og andre småplanter ligger også på bordet. De koster nærmest ingenting, så bliver de ikke til noget gør det ikke så meget.

 

For nu vil jeg bare gribe til stakken af bøger og lade mig undervise og inspirere. Jeg når nok det jeg skal i tide, og der er så meget at beslutte når man begynder forfra. Hvor skal hvad placeres i forhold til lys og vind, hvilke farver skal der være, og skal det hele blandes til en palet af kulører, eller skal det stå i farveorden og grupperet??

 

 

Jojo, at lege med jord og håbe på grønne fingre er skam ingen leg. Det er en sport og kræver minimum en universitetsgrad…. siger nogen. Jeg selv siger bare at det kræver lyst og gåpåmod. Så lærer jeg lidt efter lidt, og har glæden med hele vejen.

4 kommentarer:

 1. Det haster ikke med at få tingene derud...det er jo smadder koldt.
  Har ikke sået noget endnu for vi skal have hele forhaven gravet op. Det skal der maskiner til..:-)
  Men har altid mange krukkeplanter på gårdspladsen.
  kan se at Claus Dalby først har begyndt at så idag..:-)
  I Juni er jeg og min datter inviteret til Clauses have...du kan tro jeg glæder mig..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 2. Skønt indlæg - dejligt med gode "frø"venner - din nye altan skal nok blive rigtig flot og smuk at se på og være på :)

  Mvh Sandra.

  SvarSlet
 3. Hej Henriette.
  Tak for den fine omtale.

  Din altan bliver jo et stort blomsterorgie... glæder mig rigtig meget til at se billeder af den til sommer :)

  Herlige forårs hilsner fra Line

  SvarSlet
 4. Tak til deling!

  Amazing Balkon Blog .......

  SvarSlet